Onze brochure
Test het uit
Onze brochure
Test het uit

Kris Van Doninck, Directeur Seniorenresidentie Meulenberg

Ik ben al sinds dag één actief in Meulenberg, in verschillende gedaantes, in oktober 2020 vier ik al mijn 18de jaar hier. We voelden al lang dat we een alternatief moesten vinden voor de alarmknoppen die we gebruikten. Het was een logge, dure constructie waarmee we ons bovendien niet langer gerust voelden. Na een tijdlang rondkijken, kwamen we bij Jane terecht en dat was meteen de juiste match! Iedereen is veel geruster met Jane, ons team én onze bewoners. Zo krijgen we bijvoorbeeld elk alarm gelijktijdig op drie manieren binnen: via telefoon, sms en via de app op de tablet aan de receptie. Vroeger bleef er altijd angstvallig iemand bij de telefoon, want stel je voor dat we een alarm misten.

Nu zijn we zeker dat - zelfs als er even teveel lawaai is om het telefoontje te verstaan - we de info ook nog eens per sms en in de app krijgen. De reactiesnelheid is ook enorm gestegen nu wij rechtstreeks waarschuwingen krijgen, in plaats van via een callcenter. Binnen de 90 seconden is er nu altijd iemand ter plaatse. Dat redt levens! En dat willen we blijven doen. Het team van Jane denkt gelukkig mee wanneer we vragen of suggesties hebben, zo werken ze nu aan uitbreidingen die vluchtgedrag - bij beginnend dementerende bewoners - zouden kunnen melden. Door de toekomstgerichte technologie, is er nog veel mogelijkheid tot uitbreiding. De samenwerking was van bij de start heel aangenaam en we zijn ook heel tevreden van de totaaloplossing. Jane omschrijven? Een innovatieve en betaalbare alles-in-één oplossing met een toekomstgerichte visie die ons helpt om onze bewoners zo lang mogelijk bij ons te houden. En daar doen we het voor, natuurlijk!

Kris Van Doninck, Directeur Meulenberg

Marcel Weyns, Jane-gebruiker

“Zonder Jane had ik hier misschien niet meer gezeten. Ik wil niet meer zonder!"

Dat klinkt dramatisch maar het is waar. Ik krijg injecties om weerwerk te bieden aan mijn kanker en af en toe verslappen mijn spieren daar volledig door. Dan zak ik in elkaar waar ik sta en kom ik niet altijd even zacht terecht. Ik heb mijn Jane-alarmknop dus al een paar keer nodig gehad en elke keer stond hier binnen de 90 seconden iemand van Meulenberg om mij te helpen (Marcel woont in een assistentiewoning van Seniorenresidentie Meulenberg in Beveren, red.). Dat is veel sneller dan met mijn vorige alarmknop van de mutualiteit, die ik vóór Jane gebruikte. Mijn zoon is trouwens een gadget-freak eersteklas, dus die is ook content. (lacht) Ik wil in ieder geval niet meer zonder!”

Marcel Weyns, Jane-gebruiker


Wat doet Jane meer dan een alarmknop?

Dankzij de bewegingssensoren in elke ruimte, leert de Jane-software de gedragspatronen van
de senior en waarschuwt de app bij
afwijkingen.

Hoe verhoogt Jane de privacy van bewoners?

Op de dashboards is te zien of er iemand op de
kamer of in de flat is, waardoor bijvoorbeeld de rust van de bewoners makkelijker bewaakt kan worden.

Kan Jane inpluggen in mijn ERP systeem?

Kane is een veilig, maar toch open systeem. er zijn dus integratiemogelijkheden die systeem per systeem bekeken kunnen worden

Henri en zijn oma

Zo’n twee jaar geleden kreeg mijn oma Anna (86) een ongeluk thuis. Gelukkig raakte ze nog tot bij de telefoon, maar net zo goed was ze flauwgevallen en had ze daar de hele nacht gelegen. Toen ze weer naar huis kon, werd het voor ons als familie duidelijk dat we een oplossing moesten zoeken zodat ze toch thuis kon blijven wonen.

Ik heb zelf een bedrijf in Gent waarmee ik inzet op innovatie en technologie als hefboom voor maatschappelijke problemen. Op die manier kwam ik met Jane in contact. Oma was gelukkig meteen mee, want zij moet het ook willen natuurlijk. En als kleinzoon mag je al wat meer. Ik heb zelf een bedrijf in Gent waarmee ik inzet op innovatie en technologie als hefboom voor maatschappelijke problemen. Op die manier kwam ik met Jane in contact. Oma was gelukkig meteen mee, want zij moet het ook willen natuurlijk. En als kleinzoon mag je al wat meer.

Ze is nog goed bij de pinken, dus vanaf het moment dat ik haar uitlegde hoe Jane werkt, met bewegingssensoren en een app op mijn iPhone, was ze akkoord. Ze is ook nog heel actief, werkt in de tuin, gaat wandelen en rijdt af en toe zelfs nog korte ritjes met de auto. Dat laatste proberen we haar wel af te raden, maar die vrijheid zal ze niet gemakkelijk opgeven. (lacht)
Dat ze dankzij Jane nog thuis kan wonen, vinden we een grote meerwaarde. We zijn er de familie niet naar om oma tegen haar zin naar een home te laten gaan, dus dit is de beste oplossing voor iedereen.

We merken zelfs dat het onze band als familie versterkt heeft. We zijn nu allemaal op de hoogte via de app, dus ook de familieleden die verder weg wonen, kunnen meepraten. Ze is zelf trouwens nogal een Jane-ambassadeur hoor, mijn oma. (lacht) Trots vertelt ze dan aan haar vriendinnen dat haar kleinzoon dit allemaal voor haar geregeld heeft.”

Henri Jacobs, Jane-gebruiker


Wat heb ik nodig om Jane te kunnen gebruiken?

Meer dan een goede internetconnectie, een smart-phone en natuurlijk de Jane-kit hebt u niet nodig! Geen boren of nagels nodig ook! Onze kit is eenvoudig te installeren.

Welke data verzamelt Jane?

Jane verzamelt de bewegingsgegevens die worden opgepikt door de bewegingssensoren. Al die informatie wordt gebruikt om een persoonlijke Jane-ervaring te kunnen aanbieden en zorgkring te contacteren in het geval van nood.

Wat doet Jane meer dan een alarmknop?

Dankzij de bewegingssensoren in elke ruimte, leert de Jane-software de gedragspatronen van
de senior en waarschuwt de app bij
afwijkingen.